DEGUSTATIES

DEGUSTATIES

Hebt u altijd al willen weten hoe u bier nu juist moet proeven of wat het verschil is tussen een trappist en een abdijbier? Dit en nog veel andere thema's kunnen aan bod komen in onze degustaties.


Boek ons voor uw bedrijfsfeest, teambuilding, vrijgezellen of gewoon met een paar kameraden.


Bent u met minder dan 6 personen?

Dan verwelkomen wij u graag in onze proefruimte in Nieuwpoort.


Bent u met 6 personen of meer?

Wij komen graag ter plaatse bij u.


Hieronder kunt u de thema's terug vinden voor de degustaties:

Streekbieren

In deze degustatie bespreken we enkele streekbieren uit de streek naar uw keuze (Westhoek, Kust, Meetjesland, Brussel, Gent, Antwerpen, ...)

Kom meer te weten over wat een streekbier speciaal maakt en wat de verschillen zijn met grotere commerciële brouwers.

3 of 4 bieren

Trappisten

Worden Trappisten enkel gebrouwen door paters? Zijn trappisten de beste bieren ter wereld? Op dit en nog veel meer krijg je antwoorden in deze proeverij.

3 of 4 bieren

Abdijbieren

Is een Abdijbier hetzelfde als een trappist? In deze degustatie leer je meer over de geschiedenis van Abdijbieren en leer je enkele speciale, minder bekende, bieren proeven.

3 of 4 bieren

Oorlog en bier

In deze degustatie proeven we enkele bieren die een link hebben naar de oorlog en vertellen we meer over de geschiedenis van het bier en de streek waar het bier uit komt.

3 of 4 bieren

Hoppige bieren

Wat is een IPA? Hoeveel hop gebruikt men in bier en welke eigenschappen heeft dit? In deze sessie komen we meer te weten over het groene goud en proeven we enkele parels.

Er kan de keuze gemaakt worden voor licht hoppige bieren of sterk gehopte bieren te proeven. Standaard opteren wij voor een mengeling.

3 of 4 bieren

Session bieren

Licht in alcohol, maximum in smaak. Dat is het motto van Session bieren. Proef en ontdek dat bieren van minder dan 5% alc. ook een rijke smaak kunnen hebben en zeker als vervanger kunnen fungeren van pils.

3 of 4 bieren

Tour de geuze

Geuze, de Champagne onder de bieren. Ontdek meer over Lambic en hoe Geuze precies tot stand komt.

3 of 4 bieren

Fruitige bieren

In deze degustatie komen we meer te weten tussen het verschil van Lambic fruitbieren en zoete fruitbieren. Ontdek waar jouw voorkeur ligt en ontdek wat allemaal kan.

3 of 4 bieren

Pilstest

Het lijkt makkelijk, maar moeilijker kan bijna niet. In deze degustatie proef je verschillende pilsen zonder te weten welk bier je proeft. Aan jou om het juiste bier bij het juiste logo te plaatsen en blind te ontdekken wat jouw favoriet is.

4 of 8 bieren

Degustatie op maat

Staat het onderwerp die u wenst niet op deze pagina? Laat het ons weten en wij werken deze volledig op maat uit.

3 of 4 bieren

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.