DARIO CLAUW

DARIO CLAUW

Reeds vanaf jonge leeftijd was Dario Clauw actief in de horeca en geinteresseerd in Belgische bieren.  In 2009 starte hij met de opleiding tot zytholoog waar hij in 2011, als één van de eerste officiële zythologen, afstudeerde.


Onmiddelijk na de opleiding is Dario gestart met Bier Impressie, een bijberoep waar de promotie en het proeven van lokale bieren centraal staat. Momenteel is Bier Impressie een gevestigde waarde in de bierwereld en wordt Dario vaak gevraagd voor infosessies, degusaties of voor consulting.


Een volgende stap die werd gezet was in 2016 met het proefbrouwen van speciale bieren, dit deed hij samen met Nicolaas Balloey. Tegen de zomer van 2018 (en vele testbrouwsels later) is het eerste bier dan ook op de markt gekomen, Heroes Amazing Blond. Door de opstart van hun gezamelijke BVBA is Bier Impressie hier dan ook een onderdeel van geworden, de visie is echter nog steeds de mensen te laten genieten van Belgische bieren en de verhalen achter deze toppers.

ZYTHOLOOG

Het woord zytholoog is een samenstelling van de Griekse woorden zythos (bier) en logos (studie van). Een zytholoog is dus een kenner van bier en houdt zich bezig met het proeven en analyseren van bier. Ook weet een zytholoog walk bier je best kan plaatsen bij een bepaald gerecht.


In landen met een rijke biergeschiedenis, zoals België, kan een opleiding tot zytholoog worden gevolgd. Bij deze opleiding leert men alles over de geschiedenis, het brouwproces en de smaken van bier. Na het volgen van deze opleiding mogen de cursisten zich officieel zytholoog noemen. Tegenwoordig studeren jaarlijks tientallen zythologen af in België die nadien vaak in bijberoep starten met het geven van degustaties of in dienst gaan bij een brouwerij.

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.